SjefRob heeft een nieuw amusegerecht, om een culinaire avond bij de gasten thuis mee te starten.
Op locatie vers gerookte warme zalm.
De zalmmoot is gepekeld met verse kruiden, bruine basterdsuiker, zeezout en peperkorrels. Dit alles is bevochtigd met flinke scheut whiskey……
De zalm is 24 uur afgedekt in koelkast gepekeld met scheut whiskey, daarna afgespoeld en droog gedept vacuüm getrokken waardoor alle verse smaken sappig in de zalmmoot kunnen trekken.
In plaats van 1 amuse en 1 voorgerecht kunnen de gasten ook deze vers gepekelde zalmmoot bestellen. Op locatie wordt de zalm vers gerookt.
Aan de statafel tijdens het borrelen kunnen de gasten zelf iets van deze zalm op een klein bordje scheppen.
Bij deze gerookte zalm wordt een chardonnay uit de Pfalz geserveerd, met een vulkanische afdronk.
Deze combi is uniek waardoor de smaken van de vis en wijn elkaar nog meer versterken.
Ik heb er zin in.
Rob Verstappen