skip to Main Content

Afgelopen dagen heb ik een flinke portie nieuwe portsaus gemaakt met veel verse kruiden, wildfond en nu al drie flessen port. Deze portsaus wordt vannacht getrokken met aangebraden kalfswangen in de oven, 5 uur op 140 graden. Deze ketel blijft gewoon daarna langzaam afkoelen en rusten, afgedekt in de oven staan, over 3 dagen is dit al zo’n lekkere ronde volle saus en de kalfswangen smelten dan echt op je tong.

Inkoken

Geen bindmiddel , nee nee nee… Daarna wordt saus gezeefd en héél langzaam ingekookt. Deze portsaus wordt in maar liefst twee dagen tijd, zonder te laten koken ingekookt tot deze gewenste dikte, met nog meer port erbij en nog meer heerlijke verse ingrediënten, pikant afgemonteerd.

Mijn portsaus met een pikante nasmaak is weer toppie gelukt.
Het is even paar dagen werk, maar zo’n lekkere saus.

Laat de winteravonden maar komen

Deze portsaus gebruik ik bijvoorbeeld bij wild of een klein stukje kalfswang bekleed met plakjes kalfsoester sous vide gegaard, afgewerkt met vers geschaafde wintertruffel eroverheen. Laat de winteravonden maar komen.

Rob Verstappen
SjefRob

Back To Top